Home / Over Woonpalet / Woonpalet plaatst 623 zonnepanelen

Woonpalet plaatst 623 zonnepanelen

Op donderdag 10 maart ondertekenden Thijs van Daalen (directeur Leon Zeewolde) en Wiepke van Erp Taalman Kip (directeur Woonpalet) de leveringsovereenkomst voor 623 zonnepanelen bestemd voor zes appartementencomplexen én het eigen kantoor van Woonpalet. Met het plaatsen van de panelen zet Woonpalet een grote stap in het verder verduurzamen van haar bezit. De eerste panelen worden half april geplaatst.

623 panelen

De 623 zonnepanelen worden geplaatst op de daken van appartementencomplex Buitendijk, Oudaen, Teylingen, Noordereiland, Kruidenborg en Luxor. Ook het kantoor van Woonpalet wordt voorzien van zonnepanelen. De opgewekte zonnestroom wordt gebruikt voor algemene voorzieningen, zoals de algemene verlichting en de lift. Het financiële voordeel komt de huurders geheel ten goede. Zij zullen zo’n 20% minder gaan betalen aan stroom. In 2017 zullen ook appartementencomplex Beaufort en Boomkleverveste en Boomkleverhof worden voorzien van panelen.

Meerdere voordelen

Wiepke van Erp Taalman Kip: ‘Het financiële voordeel is niet de grootste drijfveer geweest. Als woningcorporatie hebben we onze taak in het bijdragen aan een beter milieu. De woningen van Woonpalet zijn al heel energiezuinig met een gemiddeld energielabel B, maar het kan natuurlijk altijd beter. Daarom deze belangrijke investering in zonnepanelen die Woonpalet afneemt bij LEON Zeewolde. LEON Zeewolde kwam als beste uit de bus bij de aanbesteding omdat LEON Zeewolde zonnepanelen van hoge kwaliteit levert tegen een scherpe prijs en goede voorwaarden. Daarbij speelt ook het feit dat energiebedrijf LEON Zeewolde een lokale partij is, een belangrijke rol.’